Power Yoga
Power Yoga komt voort uit Ashtanga (Vinyasa) Yoga.
Het is een krachtige dynamische vorm van Yoga waarbij de asana’s (is het Sanskriete woord voor houdingen) elkaar opvolgen door middel van een 'flow' en met behulp van 'vinyasa's'. De flow ontstaat door het toepassen van een specifieke ademtechniek, de uyaji-adem. Een vinyasa is een vloeiende bewegingsvorm die wordt ingezet op de flow van de adem waardoor de zittende houdingen met elkaar verbonden worden. Zo ontstaat er uiteindelijk een reeks krachtige houdingen die tezamen Power Yoga vormen.
Power Yoga bevat een zekere speelsheid. Er wordt gespeeld met de houdingen waardoor er elke les variaties kunnen ontstaan, zolang de flow/dynamiek van de adem maar behouden blijft. Je bereikt ontspanning door inspanning.
Deze vorm van Yoga vraagt een goede lichamelijke conditie.

Easy Flow Yoga
Easy Flow Yoga is een zachtere vorm dan Power Yoga.
Net als in Power Yoga staat ook hier de uyaji-adem centraal waardoor er een flow ontstaat. De houdingen zijn minder krachtig en er wordt in deze vorm van Yoga geen gebruik gemaakt van vinyasa’s.

Bij beide vormen van Yoga komen zowel staande, zittende als liggende houdingen aan bod. Tevens wordt er gewerkt met balanshoudingen en torsies (houdingen waarbij de wervelkolom draait). Het beoefenen van Yoga zorgt ervoor dat je conditie, souplesse en kracht ontwikkelt. De organen worden gestimuleerd, waardoor de energiestroom vergroot en afvalstoffen worden afgevoerd. De concentratie maakt dat je lichaam en geest meer met elkaar in harmonie komen.
Elke les eindigt met een ontspanning.

Voor wie zijn deze lessen bestemd?
Mannen, vrouwen, jong en oud, sportief of niet sportief, maar vooral voor iedereen die zichzelf een 'happy life' gunt.

Feel Yoga feel happy